Haziran ayındaki dip seviyelerinden bu yana yaklaşık %80’lik bir ralliyle yatırımcısını sevindiren Dogecoin (DOGE) yeni haftaya kritik bir noktada başlıyor. Teknik olarak büyük bir başarı elde etmiş olsa da grafikler fiyatın aşırı gerildiğini gösterdi. Cantonese Cat takma adıyla bilinen popüler analist 21 Temmuz 2025 tarihinde X‘ten yaptığı değerlendirmede bu yükselişin yapısal olarak olumlu olduğunu belirtti. Ancak analiste göre daha fazla kazanç için ani bir silkelemeye ihtiyaç var. Silkeleme her an gerçekleşebilir. Bu yüzden 3 tehlike sinyaline işaret etti.
Birinci Sinyal: Kritik Altın Oran Duvarı
Dogecoin geçen haftaki kapanışıyla Ocak ayından bu yana her yükseliş denemesini engelleyen 0,262 dolarlık altın oran yani 0.618 Fibonacci seviyesini kırmayı başardı.
Dogecoin Fibonacci MetriğiTeknik olarak büyük bir zafer. Ancak analiste göre fiyatın bu seviyeyi kalıcı bir desteğe dönüştürdüğünü teyit etmek için geri dönüp gücünü test etmesi gerekebilir. Böyle bir geri çekilme, fiyatı çeyrek başında oluşan 0,15 dolarlık çift dip bölgesine kadar itebilir.
İkinci Sinyal: Aşırı Gerilen Bollinger Bantları
Fiyatın ne kadar hızlı yükseldiğini gösteren en net sinyallerden biri de Bollinger Bantları’ndan geliyor. Dogecoin’in haftalık 0,267 dolarlık kapanışı son 11 ayda ilk kez fiyatın üst bandın dışında kalması anlamına geliyor. Analist bu durumu lastik bir bandın aşırı gerilmesine benzetti.
Dogecoin Bollinger BantlarıTarihsel olarak, fiyat bu kadar aşırı gerildiğinde genellikle bandın içine geri döner. Böyle bir durum yaşandığında fiyatın orta bant olan 0,19 dolar seviyesine gerileme riski var.
Üçüncü Sinyal: Ichimoku Bulutu
Ichimoku grafiği de benzer bir durumu bizlere sundu. Dogecoin büyük bir ilerleme kaydetti ancak şimdi önünde kalın bir duvar var. Fiyat, 0,28-0,29 dolar aralığında bulunan haftalık direnç bulutunun hemen altında sıkışmış durumda.
Cantonese Cat, bu bölgeyi Ichimoku bulut direnci olarak isimlendirdi. Bu seviyenin üzerinde kararlı bir kapanış görülene kadar ilgili seviyenin güçlü bir satış bölgesi olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.
0 Yorum
Bu post için henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.